Sosyal Medya

Güncel

Karamollaoğlu'dan ‘ittifak’ açıklaması

Karamollaoğlu, seçimlerde herhangi gibi bir siyasi parti ile ittifak yapıp yapmayacaklarıyla ilgili soruya cevap verdi.



Saadet Partisi (SP) Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, ABD'deki Reza Zarrap davası süreci ile ilgili, ''Bugün Zarap’la ilgili olarak Amerika’da yürütülen dava siyasi bir davadır. Mesele Zarrap deÄŸil, mesele Türkiye’dir. Bundan dolayı da biz Amerika’nın takındığı bu tavra kesinlikle karşıyız, doÄŸru bulmayız.'' dedi.

SP Tokat Ä°l BaÅŸkanlığı 6'ncı olaÄŸan kongresini için kentte gelen SP Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu bugün sabah kahvaltısında partililer ile bir araya geldi. Buradan basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Genel BaÅŸkan KaramollaoÄŸlu, 'BaÅŸkanlık sistemini AK Parti ve MHP destekliyor. CHP ve HDP desteklemiyor. Siz destekleyecek misiniz?' sorusu üzerine, ''Biz hemen ÅŸunu söyleyelim biz ne bu taraftan ne öbür taraftayız biz burada orta yolcuyuz burada. Biz baÅŸkanlık sistemine karşı deÄŸiliz. Ama hukuk üstü bir güce sahip baÅŸkanlık sistemine karşıyız. Yani bugün meclisten geçen baÅŸkanlık sistemi Türkiye'yi bir dikta rejimine götürebilir diye endiÅŸe ettiÄŸimiz için biz bu sisteme karşıyız. Ama baÅŸkanlık sistemine deÄŸil. Nasıl bir baÅŸkanlık sistemi olmalı? BaÅŸkan yürütmeyi uhdesine alsın, ancak onun karşısında onu dengeleyecek güçlü bir meclis olsun. Bu olmazsa olmaz. Bu olmaz ise diktaya girer'' dedi.

REZA ZARRAP DAVASI

ABD'deki Reza Zarrap davası süreci ile ilgili de görüşlerini açıklayan Karamollaoğlu şöyle konuştu:

''Bugün Zarap’la ilgili olarak Amerika’da yürütülen dava siyasi bir davadır. Mesele Zarrap deÄŸil, mesele Türkiye’dir. Bundan dolayı da biz Amerika’nın takındığı bu tavra kesinlikle karşıyız, doÄŸru bulmayız. Onun için bu dava ile ilgili ben sadece buna vurgu yapıyorum. Ondan sonra da aÄŸzımı mühürlüyorum, fazla laf etmemek için. Ancak bu ÅŸu demek deÄŸildir. EÄŸer Türkiye’de bir takım yolsuzluklar ve hukuksuzluklar yaÅŸanıyorsa, onların üzerine gidilmesin demek deÄŸildir. O ayrı bir konu, öbürü ayrı bir konu.''

Ä°TTÄ°FAK YAPACAK MISINIZ?

Seçimlerde herhangi gibi bir siyasi parti ile ittifak yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine de Karamollaoğlu, ''İttifaklar kutuplaşma doğurabileceği için şu anda meclis olmuş olsaydı, meclis Cumhurbaşkanını çıkartacak olsaydı ittifaklar gündemimizde olurdu. Ama şimdi bu olmadığı için ittifaklar da herkesin benimseyebileceği değerleri ortaya koyalım. Onun için böyle bir çalışmamız var, deklare edeceğiz. Bir bloklaşmaya sebep olacak ifadelerden kaçınmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.